Bienvenidos

... no siempre acertaré, pero lo intentaré. No busco ser exhaustiva, sólo añadir una opinión a las muchas que se crean entorno a las cosas que pasan. Algunas de ellas provocan mi comentario al igual que a muchos de vosotros y sobre ello pretendo un toque de atención.







sábado, 20 de noviembre de 2010

* LOLA FLORES RECITA A GARCIA LORCA



Lola Flores, una de les figures principals del flamenc, recentment elevat a Patrimoni Inmaterial de la Humanitat, per la Unesco, Novbre. 2010.
María Dolores Flores Ruiz, més coneguda pel nom artístic de Lola Flores, va nèixer a Jerez de la Frontera, el 21 de Gener del 1923 i morí el 16 de Maig del 1995, a la seva residència d´Alcobendas -Madrid- . Un càncer la rondava feia anys, pero el de mama que li fou diagnosticat dos anys abans va guanyar la lluita. Va ser cantant de "copla", "bailaora ", poetissa i actriu , artísticament amb el malnom de "La Faraona " i bàsicament temperamentalt i autèntica en tot el que feia i deia.

A mí, ja de petita i abans de saber res del flamenc, amb va cridar l´atenció la seva manera de cantar i el seu "Pena, penita , pena " em recordo tatarejant-la amb molt de sentiment amb els meus 10 anys, un día que rentava els meus mitjons a la pica del safareig, del pis del Poble Nou. Gracies Lola, amb tú vaig adonarme´n del significat de la paraula artista.

No hay comentarios:

Publicar un comentario