Bienvenidos

... no siempre acertaré, pero lo intentaré. No busco ser exhaustiva, sólo añadir una opinión a las muchas que se crean entorno a las cosas que pasan. Algunas de ellas provocan mi comentario al igual que a muchos de vosotros y sobre ello pretendo un toque de atención.







martes, 7 de diciembre de 2010

* Día de rodatge a casa de Luis l´empleat del Funicular

... Plaqueta ... Presa 8... Silenci, rodem ! ... Ja fa dos mesos que estem rodant el curt. Xavier és el guionista i Director. El grup el formem quinze amics de professions variades però sempre de l´entorn artístic . En aquest cas portem Producció, Art, Il.luminació, Só, Títols, Actors...
Els actors són els únics professionals , els demés hem fet alguna cosa en plan amateur quan a fer una pel.lícula amb actors de veritat ; aquí posem els nostres coneixements , cadascú allò que li és més proper , amb cámares, llums , etc. . L ´assistència als castings m´han agradat molt, és una molt bona experiència i realment és més difícil del que sembla, donat que s´ha de saber triar els actors que encaixen amb el paper, segons la dicció que tenen , l´expressió del cos, les mans, la mirada, la veu, l´edat, enfí que es necessita temps, coneixements i sobretot saber molt bé com i de quina manera vol les coses. A vegades calen varies rondes de proves abans no es troben els actors més adients. S´ha de tenir caràcter per saber donar les ordres necessàries en tot moment sense que es notin i sense molestar a ningú. Els assatjos són cansats, s´arriben fàcilment a sobrepassar les 100 presas i has de tenir el cor dur quan has de dir a un actor que no agrada i que no serveix... i finalment dir ... un altre !. Quan a aprendre, he vist la gran dificultat de ser el Director que tot i tenint en l´equip una script, ningú, només ell, sap exactament el que vol i pensa en cada moment... hi ha tant de detall a coordinar !

No hay comentarios:

Publicar un comentario