Bienvenidos

... no siempre acertaré, pero lo intentaré. No busco ser exhaustiva, sólo añadir una opinión a las muchas que se crean entorno a las cosas que pasan. Algunas de ellas provocan mi comentario al igual que a muchos de vosotros y sobre ello pretendo un toque de atención.







domingo, 26 de diciembre de 2010

* "Ley contra la pirateria en Internet"



Loi contre le piratage:
le gouvernement espagnol n´abandonne pas ....

He publicat la imatge de Le Monde, però en podría haver publicat moltes altres. El mateix que he fet amb la imatge, passar-me hores i hores rastrejant noticies, llegint-les i seleccionant imatges, ho he fet en altres diaris d´Europa i Amèrica i , més o menys, el problema s´expressa igual per arreu. Hi ha per tots el gustos. Uns de radicals que sense atendre a conceptes, donen opinions sense cap base, enterbolint l´ambient ; altres que tot i anant en contre d´ells mateixos advoquen per pagar el que fagi falta; també hi ha d´ altres completament a favor de la gratuitat i entre els uns i els altres, un gran ventall d´opinions i , perque no també la meva.
En un principi es va vendre a la societat, que Internet sería una font de cultura gratuita. Es clar que llavors només s´intuía la trascendència del fet , però no la real. Ara no tan sols ja han començat els grans negocis, sino que ja s´estan incorporant el "trepas" tot i havent vis les múltiples oportunitats del medi... és el cas que s´ha iniciat un canvi que a punta a molt llarga distància, un mínim exemple ne´s el traspàs d´un mitjà a un altra... d´ordinador a mòvils - aviat no sabrem que fer de l´estimat ordinador - i encara no sabem ni de lluny, on anirem a parar. El nostres fills, acabaran com els seus pares, desorientats davant tanta tecnología, donat que van més depressa els avenços que la capacitat cognoscitiva dels grans. Així donçs tenim clara la rapidesa dels fets i la seva eficàcia mai vista abans en la història. El que cal és una regulació, però respectant el principi de la gratuitat. És a dir, demanar canons, impostos, etc. a l´usuari com càrregues en la compra de Cd´s, Dvd´s , etc. que només han servit per enriquir a uns quants , perque el discurs d´ afavorir a l´usuari ja s´ha vist que no, i en tot cas escurant la butxaca de la majoría . El coneixement ha de ser gratuit per a tothom sense diferències de classe. Que els creadors han de cobrar ?... sí, però mai no sacrificant a tants mil.lers de persones. De moment ja sabem que usuaris i serveis culturals on line , han de ser gratuits. Queden les empreses i queda l´Estat, i perque no la Banca i les financeres, ... i així aniriem veien d´on es poden treure diners, per no anomenar a tots aquells, que falsifiquen, desfalquen, roben, etc. i que, per raons poc clares, no els hi passa res ó passen anys i panys sense ser jutjats i campen pel carrer, portant una vida molt regalada molts d´ells, ó visquent en paraisos fiscals, la resta.
Em ve a la memòria els mil.lers d´estudiants que pertanyen a families que no arriben quasi a fi de mes i que gràcies a la gratuitat d´Internet adquireixen una cultura general , per no parlar de la gent que estàn a l´atur i amb espectatives força dubtoses de trobar feina, ó els mil.lers de pensionistes que han de viure amb una quantitat vergonyosa i que , molts d´ells, conservant la lucidesa, maten el temps amb Internet, per no pensar en un disbarat... ó els parats que ara els treuran l´ajut i ja veurem a que estaràn abocats... És cert que estem enmig d´una crisi mondial, però no és menys cert que hi ha molts que la crisi els va bé; També és cert que hi ha qui encara no l´ha probat, cosa que no es criticable, però sí ho és quan , per exemple, posen propietats en noms d´altres i així es senten més tranquils fent allò que no hauríen de fer... enfí que no acabariem mai. Crec que el que s´ha de fer és filar prim i no deixar escapar aquells guanys fraudulents; lluitar contra traficants que malmeten molta part de la societat, empobrint-la; que el Vaticà-Esglèsia sigui TOTA ELLA i no una part, artífex de control eficient en la societat, conscienciant-la amb un discurs que toqui de peus al terra i d´acord al temps que vivim i deixar de pensar en la seva vocació com un negoci; escollir polítics honestos; deixar de banda els interessos creats en favor de canvis polítics i en contra del poble... etc., etc. Es a dir, hi ha força col.lectius dignes de ser revisats, abans de treure un dret social al país.
C.V.

No hay comentarios:

Publicar un comentario