Bienvenidos

... no siempre acertaré, pero lo intentaré. No busco ser exhaustiva, sólo añadir una opinión a las muchas que se crean entorno a las cosas que pasan. Algunas de ellas provocan mi comentario al igual que a muchos de vosotros y sobre ello pretendo un toque de atención.







viernes, 11 de febrero de 2011

* en antena - escoltar converses ?


.
De qui m´agradaría escoltar les converses ? és una resposta que et fa pensar. Tinc en principi dues motivacions.
1 - no coneixer una persona però haver-ne sentit parlar i saber que el seu discurs és interessant, ó
2 - tenir curiositat per saber alguna cosa i voler parlar amb la persona indicada per a resoldre´t la qüestió .
.
En el primer cas, m´agradaría parlar amb el video-artista Bill Viola per dues raons:
1 - Es una persona amb un discurs distés, intel.ligent, divertit, entenidor i el més difícil... és humil, gens ampulós, tot i ser internacionalment conegut en el món de l´art.
A més en Bill Viola te tres temàtiques que m´apassionen, el fet del traspàs (moment just de la mort, l´últim sospir, com traspassar aquesta barrera... etc. és impressionant la seva manera d´enforcar-ho ). Les altres dues, que m´agraden d´ell, són el silenci i el temps. Sens dubte, Viola ha pensat molt sobre aquestes qüestions, el suficient per, amb la seva pràctica, apropar-les i així fer-les més "amigues" a tots.
.
Pero com sigui que hi ha molta gent que no el coneix donat que no és d´aquí , passaré a l´apartat
2 - Eduard Punset, més conegut pel gran públic de casa , tot i ser també conegut fora. Eduard Punset és un gran comunicador i comparteix amb Bill Viola algunes virtuts.
Ambdós tracten temes que interessen a molta gent, ambdós tenen la facultat d´ensenyar a pensar i amdbós saben donar un dircurs amb diferents registres, pensant en arribar a ser compresos i per tant ser ells els primers en posar-se al nivell cercat... i amb això vull dir que són savis.
Eduard Punset, en ser comunicador, és més d´interés general i per això mateix, la seva tasca propagadora abarca de manera inmediata a més gent.
.
Ambdós personatges aporten l´ un l´abstracció del que ens es desconegut. L´altre la realitat de la vida.
.
També podría parlar de la gent més propera i coneguda. Hi ha varies persones que m´atrauen perque en escoltar-les sempre s´aprend alguna cosa, però crec que destacar-les de les demés sería en detriment de l´una ó de les altres i el cert es que tota persona mereix ser escoltada i més si es del nostre entorn, només cal una mica de temps i ganes de fer-ho.




No hay comentarios:

Publicar un comentario